V momentě, kdy vybíráte nádobí vhodné právě pro Vás, měli byste se seznámit s různými typy držadel. Zvažujete-li vařit jenom na sporáku, ale také zapékat v troubě, pak pro Vás bude nejvhodnějším typem držadlo z nerezové oceli nebo držadlo litinové. Pokud jste milovníci dřeva, variantou pro Vás bude držadlo dřevěné. Přečtěte si více o jejich vlastnostech.
-
Velmi estetickou záležitostí je dřevěné držadlo. Držadlo je vyrobené z kvalitního dřeva a litinové nádobí krásně doplňuje. Pokud zvolíte právě tento typ držadla, bude pro Vás zárukou pohodlí při vaření, jelikož se nijak nezahřívá, nemusíte se tedy bát, že se spálíte, pokud zapomenete na chňapku. Pokud máte v úmyslu využívat nádobí i pro pečení v troubě, pak tento typ pro Vás není – dřevěné držadlo v troubě nelze použít.
-
Především u pánví si můžete vybrat držadlo z nerez oceli. I v tomto případě při vaření na sporáku není nutné používat kuchyňskou chňapku, držadlo se příliš neohřeje. Tento typ nám navíc nabízí používat nádobí i pro zapékání v troubě nebo na otevřeném ohni.
-
Další variantou je litinové držadlo, které je odlité vcelku s nádobím. Pokud zvolíte tento typ nádobí, výhodou u něho je, že nemá žádné omezení týkající se tepelného zdroje. Nádobí s litinovým držadlem můžete využívat při zapékaní v troubě a také při vaření na otevřeném ohni. Pozor dávejte na to, že držadlo se velmi zahřívá – a to i při vaření na sporáku. Budete tedy při manipulaci s nádobím muset využít kuchyňskou chňapku.
